Det blev en natt till…

Inte kunde vi lämna vår fina plats vid havet och sanddynorna så det blev en natt till på samma plats. Backåkra naturreservat. Det är obeskrivligt hur mysigt det är att sova i taktältet och höra havets vågor samtidigt som vinden drar genom de öppna fönstren.

På morgonen njöt vi av årets första liljekonvaljer och åt frukost vid det praktiska campingbordet vid vårt läger. Det påminde oss om att vi måste fixa ett eget. Något som inte är vitt och plastigt. Finns det ens sådana campingbord?

När frukosten var avklarad packade vi ihop. Vilket inte tog mer än tio minuter nu när vi fått in rutinerna. Måste bara berätta om våra fantastiska solpaneler från GetCamping. Så genialiskt när man fricampar. De är hopfällbara, har liten vikt och tar ingen plats då det viks ihop till en tunn platta. Dessutom medföljer ett antal kopplingar som i det här fallet ansluts till vår grymma Ecoflow River 2 Max som är vår centrala energikälla på resande fot. På vårt Ecoflow kan man hela tiden följa inkommande och utkommande energi som solpanelerna alstrar. Men det krävs direkt solsken för att panelerna ska fungera, vilket vi hade under båda våra dagar på Österlen. Ibland gick solen i moln, då var vi tvungna att flytta solpanelerna efter solen en aning.

Okey, nu vet ni allt om våra solpaneler. Efter frukosten gav vi oss iväg för att utforska omgivningarna. Först ut blev Mälarhusens underbara vita sandstränder. King sprang på stranden fri och lycklig. Jagade vågor, apporterade pinnar och grävde djupa gropar i sanden så som den grythund han är. Han älskar verkligen att få följa med oss på våra äventyr. I September planerar vi en längre tur med taktältet ut i Europa. Vore roligt att ta med honom dit. Måste kolla upp hundpass bums. Någon som har erfarenhet med att resa med hund i Europa? Vi tar tacksamt emot tips och råd.

Är man på Österlen får man inte missa att äta fisklunch i den lilla hamnen på Kåseberga.

För att efteråt besöka Ales stenar fornlämningar som ligger precis ovanför med en vidunderlig utsikt över havet . Galet vackert och spännande med alla kor som traskar runt.

Efter två underbara dagar på vackra Österlen med de öppna landskapen, vallmofälten, havet och sandständerna sa vi hejdå till kossorna och begav oss norrut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *