Gotland

Vi fullkomligt älskar Gotland med dess unika, karga och vackra natur. Här finns allt i vårt tycke. Vidsträckta landskap, milslånga öde stränder och imponerande kalkstensklippor. Det plus mysiga Visby gör Gotland till ett av våra favoritresmål. Vi har varit här många gånger förut och visste att det skulle funka bra att fricampa med taktältet. Men att det skulle vara så här bra, det var något vi aldrig kunde drömma om.

Första natten blev faktiskt inte i taktältet utan i det här urgulliga lilla 1700-talshuset i två plan med egen innergård innanför murarna i Visby. Huset bokade vi redan förra året då vi ännu inte blivit med taktält. Så, lite väl dyrt kan tyckas för de få nätter vi sov i huset, men jösses så bekvämt det var med dubbla boenden och kunna varva med alla bekvämligheter i huset för att därefter campa i taktältet.

Efter att ha fyllt kylboxen full med mat och godsaker gav vi oss iväg till Lickershamn. Dels för att det är en av våra favoritplatser på Gotland men också för att vi sett att många före oss som har fricampat just där. Från hamnen går det en slingrig väg längs med vattnet till en vändplats där vi förra året avundsjukt sett en fricampare slå läger. På vägen mötte vi en annan taktältare som glatt vinkade och sade att vi nu har platsen helt för oss själva. Vilket till vår förtjusning stämde. Så underbart att kunna slå läger just här, nära havet, klipporna och skogen.

Voila, knappt en halvtimme senare. Taktältet uppfällt, bäddat, pimpat med belysning, solpaneler på laddning och två glas rött på bordet. Livet, om ni frågar oss. Om någon undrar kommer våra solpaneler från bästa GetCamping

Första lunchen. Klassiska räksmörgåsar med förkokta ägg och majo. Enkelt och gott att fixa då varken grillen eller Trangiaköket behövdes. Den enda insatsen för den här lunchen var att skala räkorna. Men det var bara härligt att ha något för händer och sämre platser än den här har vi skalat räkor på 🙂

Så gott och så roligt att inviga våra nya ursnygga och praktiska emaljtallrikar från Petromax!

Något vi också invigde var våra nya vattenflaskor och necessärer från tro det eller ej, från K-Rauta. Necessärerna är egentligen tänkta att förvara klädnypor i. Men vi tyckte det var perfekta som necessärer när man taktältar. De praktiska karbinhakarna medföljde och kunde hakas i taktältets egna. Vattenflaskornas tygöglor var perfekta att trä på karbinhakarna. Kan tyckas att sådana här små saker är betydelselösa. Men det är det inte. Allt som underlättar att hålla ordning och låta var sak ha sin plats är viktig och gör tillvaron i tältet smidigare. På natten är det dessutom perfekt att kunna hänga varsin vattenflaska i taket istället för som hemma. Ett vattenglas på sängbordet. Överallt på den här platsen fladdrade hundratals fjärilar omkring. Lycka var att lyckas fånga en med någorlunda skärpa när den slog sig ner på min flaska.

När det var dags för middag invigde vi vår tredje sak. Den i särklass absolut snyggaste portabla grillen ever. Som ett litet glänsande rymdskepp med alldeles perfekt funktion. Den går att fälla ihop till halva storleken, en smart väska att förvara grillen medföljer, glödbädden blir perfekt och så är det inga problem att grilla om det blåser. Även grillen är av märket Petromax.

Vi grillade lite av varje och till det gjorde vi en god potatissallad med majonäsen från lunchen som bas.

Kvällen tillbringade vi på stranden såklart. Njutandes av den perfekta platsen, varandras sällskap och av att se solen gå ner över havet. Den stora frågan var. Kommer vi att kunna slå Lickershamn?

Det är alltid lika förvånande att vakna i taktältet och förundras av den fräscha luften och av noll kondens. Vi sover verkligen bra i tältet, mycket bättre än vad vi trodde från början. Ett annat plus i kanten för oss fricampare som lyckats hitta en ledig plats nära vattnet, är det obligatoriska morgondoppet som är ljuvligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *