Första inlägget

Jaha. Så var vi här. Skrivandes på vårt första inlägg på vår pinfärska blogg SweTrekking. Det känns hur stort som helst och lite nervöst. Kanske vi skulle börja med en liten beskrivning? Vi är Jessica och Svetlan. Femtioplussare som firar ettårig bröllopsdag i september och har lovat varandra att inte låta en endaste dag gå till spillo. Varför? Därför att livet rusar snabbt och för att vi tappade bort varandra i livet när vi var unga och dumma. Nu vet vi bättre. Vi har lärt oss att lika barn leka bäst, och det är det vi ska göra här. Vi ska uppleva, utforska och ge oss ut på äventyr. Stora som små. Ofta med taktält, ibland till fots. Kan hända att vi ibland reser med flyg till något land långt borta.

Tillsammans men inte med varandra har vi sex barn, varav en bor kvar hemma. Vi tycker båda att ett hem utan husdjur inte är ett riktigt hem. Så hos oss bor det både hundar och katter. Det finns dom som tycker att vi aldrig tar det lugnt, och några tycker till och med att vi är en aning maniska. Det tycker inte vi. Vi älskar våra kreativa arbeten. Jessica som fotograf, inredare, skribent och författare. Svetlan som musiker, projektledare och coach. Våra jobb är inte bara ett jobb, utan en livsstil, som vi älskar. Träning är en viktig del av vår dag och skapar dessutom förutsättningar för de ibland fysiskt krävande utmaningar som friluftsliv innebär. Vi tränar oftast tillsammans på gymmet och då helst vid skivstängerna. Dessutom är ju träning ruskigt kul. Eller hur?

Ingen av oss hade i våra vildaste fantasier trott att vi skulle bli med blogg. Men livet är fullt av överraskningar varav en som gav oss en fantastiskt möjlighet. Att bli ambassadörer för www.taktaltarna.se. Vilken lycka, vilken chans att verkligen få göra något riktigt roligt. Ett gemensamt projekt. Ett projekt vi måste blogga om. Ivriga att komma igång började vi fundera på vad vi skulle heta. Det var lite knepigt så vi frågade AI om förslag på vad månne en blogg som handlar om friluftsliv skulle kunna heta. Ett av namnen var trekking tails. Bra tyckte Jessica men inte Svetlan, så han lade till swe och tog bort tails. SweTrekking blev det då. Klockrent kände vi båda. Trekking är ett så bra namn som betyder vandra och Swe kändes naturligt, vi är ju svenskar 🙂

Så där ja, första inlägget avklarat. Hoppas att ni vill följa med på resan. Vi finns förstås på Instagram och Facebook också.

Nu kör vi! Välkomna!

2 svar på “Första inlägget

    1. Jessica Springfeldt Råket säger:

      Hej Tette! Kul att du hittat hit 🙂

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *