Mot norr…

Efter vår första tur med taktältet då vi efter timmar av letande efter den perfekta platsen till slut hamnade i våra egna hoods bestämde vi oss för ett säkert kort den här gången. Mot norr och Malingsbo. Efter drygt två timmar från Stockholm hittade vi vår drömplats. En egen udde med sandstrand och eldstad precis vid en insjö.

Inte långt från stranden kunde vi parkera bilen och slå läger. Den här gången kändes det verkligen som vi fricampade i vild orörd natur. Ända tills en stor husbil kom körandes och stannade en lång stund precis vid vår bil. Troligtvis hade dom öronmärkt platsen tidigare och nu såg dom till sin förtvivlan att ”deras” plats var upptagen. Och med det lärde vi oss vikten att vara ute i god tid. Trots att Sverige är full av djupa skogar och insjöar är det många som hellre spenderar fredagskvällen runt lägerelden än hemma i tevesoffan.

Snabbt fick vi upp tältet, grillen och en värmande brasa, skönt och välbehövligt då det var riktigt kyligt på kvällen. Så pass kallt att King efter att ha badat i sjön otaliga gånger lät sig bli inbäddad i sin värmande dyna/filt som Jessica sytt åt honom. Bättre lösning än den här finns inte på marknaden. På ena sidan är det vaxduk som inte släpper igenom väta och är superlätt att torka av. På andra sidan, mjuk fleece och emellan värmande vadd. Ovärderlig när man fricampar och superenkel att sy om du känner dig bekväm bakom symaskinen.

På middagsmenyn stod grillade hamburgare, halloumi och de goda små minipaprikorna Pimientos de Padrón. Till det en enkel avokadoröra. Lätt som en plätt att tillaga i skogen men vi saknar ett större bord och en mindre grill. Vår grill köpte vi på biltema. Inget fel på den förutom att den är skrymmande och skallrar i bilen när man kör.

Vi är så otroligt nöjda med vårt elaggregat EcoFlow från getcamping.se. Tack vare det håller kylboxen sig kall så att både mjölken och kvargen är fräscha till frukosten. Dessutom laddar vi våra mobiler, iPads och datorer via Ecoflow. Ovärderligt, enligt vår mening.

Mumsiga avokadoburgare. Finns det något godare än att äta i naturen. Guess not!

Vi fick en sådan där magisk vindstilla kväll, då sjön låg som en spegel i viken. En underbar, drömlik plats att minnas när vi med all sannolikhet framöver kommer övernatta på överfulla campingplatser med stora husbilar.

Vi satt länge vid lägerelden och bara njöt av tystnaden och all vacker natur vi hade runt omkring oss. Enda tills vi kröp in i tältet för att lägga oss. Då upptäckte vi att vi glömt vårt varma täcke hemma. Burr!

Efter en iskall natt, tätt omslingrade för att tanka kroppsvärme av varandra vaknade vi upp till en fin morgon och förlät den av oss som tyckte att sommartäcke funkar fint i maj. Och ja. Det är gudomligt att äta frukost utomhus och mötas av morgonens varma solstrålar.

Efter att vi slumrat till i solen och hälsat på en söt liten hästigel summerade vi vår natt i Malingsbo. Vad kom vi fram till? Jo, packa alltid med ett varmt täcke om det inte råkar vara högsommar, reka efter en lämplig plats och åk dit i god tid annars är den nog upptagen. Leta efter en mindre grill som inte skramlar under bilkörningen, ett större bord. Och så googlade vi och lärde vi oss något nytt, att hästiglar lever i femton år och inte suger blod från ryggradsdjur.

TACK till till våra grymma samarbetspartners Taktältarna.se och Getcamping.se för att ni möjliggör och underlättar våra äventyr i naturen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *