Nu är vi på gång…

För drygt en vecka sedan var vi och hämtade vårt taktält Åreskutan 2.0 hos Taktältarna i deras showroom i Tungelsta. Wow, så fint tältet är, helt perfekt och himmelsblått. Oliver hos Taktältarna hjälpte oss att montera tältet på biltaket och så fick vi en grundlig genomgång med hur man sätter upp och fäller ihop tältet. Det var guld värt att få hans proffsiga tips, trix och knep på en smidig montering.

Första natten blev att taktälta hemma på tomten, otåliga som vi var kunde vi inte vänta en endaste dag på att testa hur det är att sova i taktältet. Kanske inte det mest exotiska men det visade sig vara ett bra första drag. Till exempel kom vi på att ett stort lakan som inte glider runt på madrassen är att föredra och minst två kuddar var. Vilket gick lätt som en plätt att justera då vi var ett stenkast från dubbelsängen hemma.

Tidigt på lördagsmorgonen vaknade vi av fågelkvitter och av solens strålar som gav ett spännande skuggspel av björkens löv på tältdukens tak. Underbart. Vi förvånades av den behagliga temperaturen och gladdes av noll kondens.

Mässan Overland Adventure Expo kunde inte komma lämpligare. Dels fick vi ströva runt på mässområdet och njuta av alla jeepar, taktält, tillbehör och coola outdoor- människors entusiasm. Skönt att slippa vanliga husvagnar, husbilar och campingar. Fricampa är en livsstil med en gemensam längtan till orörd natur och äventyr.

På mässan träffade vi Taktältarna som består av Elisabeth och hennes man Ola. Vi är grymt imponerade av dem. Så pass mycket att de ska får ett alldeles eget inlägg här på bloggen. Här under en bild på Svetlan, Jessica, Elisabeth och Ola.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *