Första skarpa natten…

Allra första natten blev ju hemma i trädgården vilket faktiskt var ett smart drag då vi kom på vilken utrustning vi saknar. Därför har vi under veckan införskaffat diverse prylar som underlättar och gör upplevelsen mycket bättre. Ikeas största lakan som nästan täcker hela madrassen i vårt tremannatält funkade riktigt bra, men går att slipa på. Funderar på att sy fast resårband i hörnen. På Biltema hittade vi bekväma campingstolar med glasbehållare och flera fack på sidorna samt fina plastglas. Men det allra bästa är ändå kylboxen vi hade tidigare och elaggregatet EcoFlow från getcamping.se som verkligen blev en hit.

Vi hade varken tid eller lust att spendera första skarpa natten jättelångt hemifrån så vi bestämde oss för att försöka hitta en plats runt Sigtuna och Skokloster. Det visade sig vara helt omöjligt. Visserligen hittade vi några campingplatser och ställplatser. Men vi tycker att det alternativet tar bort hela känslan med att fricampa. Så efter tre timmar gav vi upp och bestämde oss för att åka hem. Men när vi nästan var hemma fick Svetlan en ingivelse och svängde av vid ett ”hemligt” ställe där den perfekta platsen uppenbarade sig. En skogsglänta precis vid Mälaren med en eldstad och möjlighet att köra bilen ända ner till vattnet. Vilken lycka, vilken lättnad!

På kvällen grillade vi över öppen eld och såg vårt hus på andra sidan sjön 🙂 Det störde oss inte alls, tvärtom. Nu vet vi exakt vart vi ska om vi plötsligt utan planering har lust att spendera natten i taktältet. För jösses vad bra vi sover där uppe på taket under stjärnhimlen. Och ja! Stegen har fel lutning. Vi vet att den ska vara rakare. Man lär sig något nytt varje dag.

På morgonen gjorde vi världens enklaste men godaste frukost. Vaniljkvarg med müsli och blåbär som serverades i våra nya fina glas från Biltema. Att dricka kaffe i vinglas funkar visserligen, men till nästa taktältstur blir det att fixa muggar.

Måste säga att vår första skarpa natt i taktältet från taktaltarna.se gick över förväntan. Vi har sovit riktigt gott och upplevelsen att bo några meter från Mälarens strand mitt ute i naturen är magiskt. Men, vi har förstått efter att ha åkt runt i timmar sökandes efter den perfekta platsen insätt att det kan bli svårt att hitta drömplatser varje gång. Speciellt i Stockholmstrakten. Så nästa gång lämnar vi region Stockholm och kör norrut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *